keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Aisha atoopikko

No niin, nyt on aika päivittää Aishan kuulumiset, vaikka pahoin pelkäänkin, etteivät nämä tähän lopu. Aisha on ollut nyt reilu kolme viikkoa kotona, lenkkeily on edelleen kielletty.

Aishalla todettiin siis kokeiden perusteella massiivinen sieni-infektio, sisätila-allergia (atopia, huonepöly, pölypunkki),erinäisiä ruoka-aine allergioita (näihin ei koskaan täydellistä luottoa) sekä viittä vaille kilpirauhasen vajaatoiminta. Kilppari kokeisiin mennään reilun kk:n kuluttua uudestaan, se vaiva tässä nyt pienin olisi.

Ja nyt syödään sitten niitä lääkkeitä, sekä antibiottia että kortisonia, jälkimmäistä tuohon jatkuvaan kutinaan. Jalkoja ja korvanlehtiä pestään edelleen Malasebilla ja korvia huuhdotaan Mal Acetic Otic merkkisellä litkulla. Tuo litku on muuten melkoista ainetta, sillä sai kalkkisaostumat ja lian hetkessä pois pesuhuoneen lavuaarista ja hanasta. Voitte vain kuvitella miltä se tuntuu koiran korvassa.

Ab-kuurille Aisha joutui, kun pari päivää lääkärissä käynnin jälkeen tassut menivät huonompaan kuntoon. Tässä alapuolella kuva etutassusta parin Malaseb-pesun jälkeen. Nuo ruskehtavat läntit ovat niitä, jotka vuotivat kudosnestettä ja ovat kuvassa hienosti kuivuneet, kunnes....
...kaksi päivää tämän jälkeen alkoi voimakas ontuminen. Syy löytyi samaisesta jalasta, varpaiden välissä ollut haava oli halkaissut yhden varpaan sivun ja vienyt mennessään palan anturaa. Siitä alkoi Rilexine kuuri. Alla oleva kuva on pari päivää kuurin aloittamisen jälkeen otettu, kuivunut aika nätisti.

Muutaman päivän Aisha oli täysin kolmijalkainen ja sukkahousuja kului. Nyt neiti on lääkkeidensä ansiosta parempi, mutta mitä tapahtuu kun lääkekuurit loppuvat? Ehkä on parempi, etten mieti sitä nyt. Annetaan ajan kulua.

Tässäpä tämä todellakin kaikkeen kyllästynyt neiti, haukotusta vaan teillekkin!

1 kommentti: