lauantai 27. helmikuuta 2010

Mustiskuulumisia

Vietin eilen Aishan kanssa reilun tunteroisen eläinlääkärillä. Nytpä ollaan sitten lenkkeilykiellossa ties kuinka kauan, Aisha parka.

Homma alkoi toissa viikolla, kun huomasin Aishan ontuvan toista etujalkaansa. Ensimmäisenä mieleeni tuli tietysti ne himputin kynnet... Lähempi tutkailu osoitti kynsien olevan niin ok, kun ne nyt voivat SLO:ta sairastavalla koiralla olla, mutta tassunpohjat olivat rikki. Ajelin tassuista ne vähäisetkin karvat kokonaan pois ja kummastelin länttejä jotka vuotivat kudosnestettä. No, ei muuta sukka jalkaan ja lenkit väliin.

Pari päivää odottelin, josko kuivumista olisi tapahtunut, mutta ei. Siispä soitto luottolekurille ja eiliselle saatiin aika. Aishan korvien hiivatilanne on ollut taas rajumpi, jotan ajattelin olla putsaamatta korvia, jotta saadaan kunnon näytteet myös sieltä ja saatiinhan niitä, yök... Tutkittavaksi lähti niin verta kuin korva- ja sukkahikeä. Tuloksia odotellessa tassuja sekä korvanlehtiä pestään Malasebilla ja toivotaan, että oireet helpottaisivat.

Ruokavalioon ei tehdä nyt muutoksia, eikä lääkkeitä syödä, ennen kuin tulokset ovat tulleet. Empä kyllä tiedä, mitä tuolle reppanalle enää syöttäisin, kun kutinaa on ruuasta riippumatta joko vähän tai paljon. Turhaa kai maalata piruja seinille, mutta jotenkin taas peruspessimisti nostaa päätään. Katsotaan nyt sitten.

Onhan tässä parissa viikossa tapahtunut muutakin. Mantasta ja tyttärestään Assista (Finblackies Ad Astra) tuli muotovalioita, kun mustien valionarvosääntöihin tuli muutos eikä koetulosta enää valioitumiseen vaadita. Valioita tuli toki "muutama" muukin, onnea kaikille tasapuolisesti!

Viime viikonloppuna näin pitkästä aikaa puolikkaan mustaterrierini Zlatan (Druzkaya Bodraja). Yhdessä Katjan (kennel Sonrienten, toisen puolen omistaja) kanssa trimmattiin Zlata taas briardista mustaksi. Turkin alta paljastui kivan näköinen tytteli, kuvia saatte nähdä ehkä sitten, kun läppäri kotiutuu huollosta. Liian harvoin kyllä Katjankin kanssa nähdään, mistä niitä tunteja saisi lisää näihin lyhyisiin päiviin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti